محاسبه حجم عملیات خاکی با والیوم داشبورد

مدت زمان آموزش : 3 دقیقه

مجموعه آموزش سیویل تری دی

مدرس : ابوالفضل عطاالهی

چه اینکه سطح را طراحی کرده باشیم و یا با داده های موجود داخل سیویل تری دی تولیدش کرده باشیم، براحتی با داشتن دو سطح ینی اولیه و ثانویه، در کمتر از یک دقیقه میتونیم حجم را با استفاده از والیوم داشبورد بدست بیاریم.

1. فعال کردن سربرگ والیوم داشبورد

برای اینکه حجم را با استفاده از روش والیوم داشبورد محاسبه کنیم، قبل از هر چیز بایستی این سربرگ را در حالت فعال قرار دهیم. برای این منظور از سربرگ home آیکون volume dashboard را مطابق تصویر زیر انتخاب میکنیم تا این سربرگ ظاهر شود.

سربرگ والیوم داشبورد

و در ادامه بایستی یک سطح حجمی تولید کنیم، این سطح که با استفاده از سطوح اولیه و ثانویه تعریف می گردد، عملا مبنای محاسبه حجم به روش والیوم داشبورد می باشد. بنابراین از آیکون های موجود در پنجره گشوده شده، گزینه create new volume surface را انتخاب میکنیم تا پنجره تنظیمات سطح حجمی فعال شود.

2. معرفی سطوح اولیه و ثانویه

داخل پنجره create surface تنظیمات مورد نیاز سطح حجمی را بایستی اعمال نمائیم. مشابه تمام سطوحی که داخل نرم افزار سیویل تری دی تعریف میکنیم، در این پنجره نیز می توانیم نام سطح، استایل و موارد از این قبیل را اعمال کنیم. اما آنچه حائز اهمیت است دو گزینه base surface و camparsion surface می باشد. گزینه اول معرف سطح اولیه و مورد دوم بیان کننده سطح ثانویه ای است که حجم بین آن دو را میخواهیم محاسبه نمائیم.

بر همین اساس ابتدا گزینه base surface را انتخاب و ایکون سه نقطه روبروی آن را کلیک کرده و در پنجره جدید (تصویر زیر) سطح اولیه را انتخاب و اوکی میکنیم.

همین روند را برای تعریف سطح ثانویه از طریق سطر comparison surface از سر می گیریم. تا بدین ترتیب سطوح مورد نیاز را تعریف کنیم.

3. بررسی نتایج بدست آمده

در نهایت با تایید پنجره های مرحله قبل، نتایج بدست آمده را در سربرگ والیوم داشبورد میتوانیم مشاهده کنیم. ستون های cut و Fill به ترتیب معرف میزان مترمکعب خاکبرداری و خاکریزی مورد نیاز می باشد و در ستون Net مقدار احتلاف بین خاکبرداری و خاکریزی و نیز نوع آن را میتونیم بدست بیاریم.

به همین سادگی حجم کلی بین این دو سطح را بدست آوردیم، ولی غالبا برای چک کردن کار میتونیم ازش استفاده کنیم و خیلی بدرد گزارش و ارائه نمیخوره، چرا؟ چون احجام را به صورت مقطعی و جزئی تر طلب می کنند و این مهم نکات جذابی داره که در دوره جادوی احجام، به صورت مفهومی با تشریح پیش نیازهایی مثل اصلاح سطح، مفاهیمی مثل اسمبلی و کریدور و نمونه برداری و غیره، در حد نیاز محاسات احجام طی بیش از 10 ساعت آموزش پروژه محور بهت یاد میدم.

خوشحال میشم نظرت را بدونم...

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دوره های آموزشی

آخرین دوره های آموزشی

[df-form]

ثبت نام